ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняІспанці погодились допомогти у будівництві LNG-терміналу

Іспанці погодились допомогти у будівництві LNG-терміналу

Державне підприємство «LNG-термінал» та іспанська компанія Enagas SA підписали угоду про співпрацю і створення консорціуму з будівництва терміналу для регазифікації зрідженого газу

Відповідний документ підписали глава Держынвестпроекту Владислав Каськів та генеральний директор із зовнішніх зв'язків компанії Gas Natural Fenosa Джорді Гарсіа Табернеро.

«Угода стосується створення консорціуму інвесторів, де лідируючої стороною буде іспанська», - зазначив Владислав Каськів. За його словами, надалі до складу консорціуму можуть також увійти інші гравці ринку.

Нагадаємо, що раніше координатор проекту будівництва LNG-терміналу Віталій Дем'янюк прогнозував, що на першому етапі частка України в консорціумі становитиме 25%, Enagas -75%.

Крім угоди з Enagas, ДП «LNG-термінал» також підписало угоду з американською Excelerete Energy LP про співробітництво в оренді мобільної плавучої платформи для прийому зрідженого газу на період будівництва наземної частини регазифікаційного терміналу. Документ підписали Владислав Каськів та старший віце-президент Excelerete Energy Едвард Скотт.

Джерело: Інтерфакс-Україна

 
Коментарі (0)