ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоІспанські інвестори займатимуться дорогами Луганська

Іспанські інвестори займатимуться дорогами Луганська

Керівництво області веде переговори зі Службою автомобільних доріг, щоб розробити механізм, що дозволяє під державні гарантії залучити в дорожню сферу приватний капітал.

Керівництво Луганської області вважає, що вирішити проблему з дорогами можна шляхом залучення в цю галузь приватного капіталу.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Луганської ОДА.

Застосування практики державно-приватного партнерства, на думку голови Луганської облдержадміністрації Володимира Пристюка, буде сприяти вирішенню однієї з найгостріших проблем в області та країні в цілому - поліпшення якості доріг.

«На Луганщині понад 9000 доріг, 75% з них - комунальні. Обласний бюджет виділив 40 млн грн на ремонт, але ми всі чудово розуміємо, що при нинішньому стані дорожнього покриття - ця сума погоди не робить», - сказав Володимир Пристюк, відповідаючи на питання журналістів.

За його словами, керівництво області веде переговори зі Службою автомобільних доріг, щоб розробити механізм, що дозволяє під державні гарантії залучити в дорожню сферу приватний капітал.

«Але ж питання ще й в якості покриття», - зазначив голова облдержадміністрації, додавши, що обласна влада ставить перед собою завдання не тільки в повному обсязі забезпечити поточний ремонт доріг, а й довести якість дорожнього покриття до європейського рівня.

Як повідомив Володимир Пристюк, перший крок до цього зроблено: вже налагоджені контакти з іспанськими інвесторами, що розглядають можливість будівництва в області заводу, який вироблятиме дорожнє покриття, виконане за сучасними світовими стандартами.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)