ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійСпецфонд рівненського облбюджету кинули на дороги

Спецфонд рівненського облбюджету кинули на дороги

На дороги Рівненщини є додаткові кошти. Це майже 6 млн грн зі спецфонду обласного бюджету, які сплатили власники транспортних засобів за їх першу реєстрацію.

Сума цього збору нині на 5,8 тис. грн більша очікуваної.

Про це «У.К.» повідомили  в прес-службі Рівненської ОДА.

Відтак, додатково можна зробити майже чотири десятки доріг, які потребують першочергового ремонту, зауважив заступник голови Рівненської облдержадміністрації Володимир Новак.

За його словами, громади вже визначилися з найпроблемнішими вулицями. До переліку включали насамперед ті непроїзні шляхи, на реконструкцію котрих є документація.

Загалом за рахунок спецфонду обласного бюджету оновлюють 189 об’єктів. Ще на 730 доріг Рівненщина одержала субвенцію із держказни (94 млн грн). Її розмір цьогоріч на 35% більший, ніж торік.

Так, в 2011-у субвенція з держбюджету становила майже 62 млн грн. Ці, а також 19 млн грн зі спецфонду обласної казни, виділили на програму будівництва та реконструкції доріг, яку ініціював голова облдержадміністрації Василь Берташ. Тож в 2011 році оновили 345 км покриття на 744 вулицях.

Цьогоріч, за дорученням очільника області, на Рівненщині продовжують будівництво доріг. Із 919 об’єктів громадам уже слугують більше 80%. Нині ж будівельники закінчують решту вулиць.

 
Коментарі (0)