ГоловнаОпалювальний сезонТранспортСпецтехніку готують до несподіванок зими

Спецтехніку готують до несподіванок зими

Зимову техніку для очищення вулиць зібрали з усієї України. У Мінрегіоні запевняють, що до зими підготовлено більше 6 тис. одиниць спецтехніки.

Робота з підготовки спеціалізованої техніки до роботи в осінньо-зимовий період на стадії завершення. На сьогоднішній день підготовлено 6,3 тис. одиниць техніки, що становить 97% від запланованого. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

За словами профільного міністра Геннадія Темника, з огляду на брак техніки минулої зими для своєчасної  ліквідації наслідків негоди, в регіонах досягнуто домовленості  з підприємствами та організаціями усіх форм власності щодо залучення додаткової спеціалізованої техніки для прибирання від снігу вулиць і доріг в населених пунктах, насамперед будівельної.

«Залучена спецтехніка від підприємств буде закріплена за кожним районом в населених пунктах та, у разі необхідності, готова буде негайно приступити до роботи», - наголосив Геннадій Темник.

Він, зокрема,  додав, що в разі виникнення сильних снігопадів,  для допомоги  комунальним службам розчищати вулиці і дороги, прибудинкові території, трамвайні колії тощо будуть залучені  додаткові людські ресурси  підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, «Укравтодору», енергопостачальних та будівельних компаній.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ оприлюднило результати щоденного моніторингу відомства, в якому зібрана інформація облдержадміністрацій щодо початку опалювального періоду та стану його проходження.

 
Коментарі (0)