ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКияни збільшили борги за електрику

Кияни збільшили борги за електрику

У Києві споживачі за місяць збільшили заборгованість за електроенергію більш ніж на 60 млн грн. У «Київенерго» наголошують, що від рівня оплати залежить якість надання послуг з електропостачання.

У столиці заборгованість споживачів за використану електричну енергію минулого місяця збільшилась на 61,2 млн грн і станом на 1 грудня 2015 року перевищила 894,6 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ПАТ «Київенерго».

«У листопаді приріст заборгованості за електроенергію перед компанією продемонстрували всі категорії споживачів. Однак найбільше збільшили борги підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності, ЖЕО та населення», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, заборгованість «Київводоканалу» за минулий місяць зросла на 19,5 млн грн, до 373,2 млн грн. Наразі його розрахунки з «Київенерго» є найнижчими та становлять лише 59% від відпущеної йому електроенергії.

«Борги підприємств, які обслуговують житловий фонд столиці (ЖЕО), збільшились на 9,3 млн грн і досягли 113 млн грн. Найбільшу заборгованість накопичили комунальні підприємства управління житлового господарства Святошинського району м. Києва – 26,3 млн грн, КП УЖГ Дарницького району – 13,2 млн грн та КП УЖГ Дніпровського району – 12,9 млн грн», - наголошують в компанії.

В той же час, борги населення столиці за місяць збільшилися на 6,7 млн грн, до 190,9 млн грн.

Також, у «Київенерго» зауважують, що  від своєчасної оплати рахунків за електроенергію залежить модернізація електричних мереж та електричного обладнання столиці та як результат – якість надання послуг з електропостачання.

«Відповідно затвердженого регуляторними органами нормативу, близько 95% усіх коштів споживачів за електричну енергію перераховуються ДП «Енергоринок», решта 5% залишаються у компанії для реалізації виробничих програм», - повідомили в компанії.

Нагадаємо, мешканцям столиці не потрібно поспішати укладати письмові договори з «Київенерго» на послуги опалення та гарячого водопостачання. Компанія не обмежує період часу для їх заключення.

 
Коментарі (0)