ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСпоживачі України відчують зниження ціни на газ у квітні - Сергій Макогон

Споживачі України відчують зниження ціни на газ у квітні - Сергій Макогон

Збіг ряду надзвичайних подій тисне вниз ціни газ в Європі. Завдяки інтеграції з ринками газу ЄС, яку ми проробили з 2015 року, споживачі України теж відчують це зниження ціни на г
Збіг ряду надзвичайних подій тисне вниз ціни газ в Європі. Завдяки тій роботі по інтеграції з ринками газу ЄС, яку ми проробили з 2015 року, споживачі України теж відчують це зниження ціни на газ, про це на сторінці у Facebook написав очільник ОГТСУ Сергій Макогон.
 
"Уже зараз газ з постачанням в квітні на кордоні коштує близько 120 доларів за тис м3. Відповідно, всередині України ціна на газ буде в районі 4200 грн з ПДВ", - написав Сергій Макогон.
 
Сергій Макогон розповів, що наші сусіди (Молдова) також можуть скористатися таким зниженням цін і для власних споживачів. За умови поставок з ЄС через Україну ціна на вході в Молдову складе 134 долара. Це на 33% нижче поточної ціни поставок від Газпрому. При споживанні Молдови 8 млн м3 на добу економія в місяць може досягати 9.6 млн доларів.
 

"Укріанская ГТС може забезпечити можливість альтернативних джерел постачання газу не тільки для України, але і для сусідніх країн. А чим більше конкуренція, тим нижче ціни," - вважає очільник ОГТСУ. 

 
Коментарі (0)