ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаСпоживання газу піде під урізання

Споживання газу піде під урізання

Мінрегіон має намір зменшити споживання газу в два рази за рахунок переходу будинків бюджетних установ на альтернативні види палива.

Мінрегіон відправив на розгляд у Кабмін Програму модернізації теплопостачання, яка передбачає зниження споживання газу на 50%. Про це заявив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов, - повідомляє «ГолосUA».

«Споживання газу скоротитися за рахунок заміщення газу іншими видами палива: вугілля, деревини, сонячної енергії. Все залежить від регіону: у Криму буде використовуватися сонячна енергія, в Донецьку - вугілля, у західних регіонах - деревина і тд.», - сказав він, уточнивши при цьому, що програма має регіональний аспект: вона поділена на 24 області, АР Крим та м.Севастополь.

За словами заступника Міністра, заміна газу на альтернативні види палива буде здійснюватися для опалення будинків в бюджетній сфері, оскільки зараз вартість газу для бюджетних організацій становить 4,7 тис. грн за тисячу кубів, у той час як для населення тариф складає всього 1,3 тис. грн. за тисячу кубів.

Також Андрій Білоусов повідомив, що програма передбачає фінансування як з державного бюджету та місцевого бюджету, а також за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій.

«У нас є напрацювання з міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо залучення 300 мільйонів доларів, а також з Європейським інвестиційним банком щодо залучення 300 мільйонів євро. Зараз ми працюємо з документами. Перше отримання коштів очікується в середині 2014 року», - зазначив він, уточнивши при цьому, що кошти будуть надані на 15-20 років під 1-3% річних.

 
Коментарі (0)