Споживання газу зменшує оберти

Регіони заощаджують природне паливо. Так, бюджетні установи Запорізької області на 11,5% зменшили споживання газу.

За перше півріччя поточного року економічний ефект від упроваджених енергоефективних заходів у Запорізькій області склав 258,8 млн грн, тоді як на їх виконання було витрачено 1,5 млрд грн.. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Запорізької обласної державної адміністрації.  

Так, за словами заступника голови Запорізької ОДА Петра Гончарука, в області реалізується Регіональна програма підвищення енергоефективності на 2010 - 2015 роки, перший етап  якої завершено. В результаті  досягнуто економію природного газу в обсязі 1,4 млрд куб. метрів та електроенергії - 900 млн. кВт/год. Економічний ефект склав 1,47 млрд. грн.

«Одне з основних джерел економії природного газу - використання вторинних газів і скидного тепла на підприємствах металургійного комплексу області. Це дало можливість вже в першому півріччі 2013 року на підприємствах металургійного комплексу замінити 297,9 млн. куб. метрів природного газу за рахунок використання вторинних газів», - зазначив Петро Гончарук.

У бюджетній сфері впроваджуються проекти переведення котелень на альтернативні види палива, а саме - на використання пелетів, відходів деревини та соломи. В області вже працюють 34 таких котельні.

Так, за дев’ять місяців поточного року рівень споживання природного газу бюджетними установами зменшився на 11,5% у порівнянні з відповідним періодом 2012 року, а рівень споживання електроенергії зменшився майже на 4,4%

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за 9 місяців поточного року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року споживання природного газу для виробництва теплової енергії в ЖКГ зменшилося на 8%.

Зокрема, використання газу скоротилося на на 544 млн.  куб м  - до 6 млрд. 470 млн. куб. м.

Нагадаємо, з початку року на альтернативні види палива в Україні перевели 160 котелень і майже 700 капітально відремонтовано. Всього в Україні на альтернативні види палива переведено 414 котелень.

 
Коментарі (0)