ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГСправжня повінь іще не прийшла в Україну

Справжня повінь іще не прийшла в Україну

Станом на ранок 14 березня порушень у функціонуванні об’єктів транспортного комплексу та зв’язку через погодні умови на території України немає

У зв’язку з потеплінням рівень води в річках України зростає, але поступово.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі МНС.

Як зазначається у повідомленні, протягом минулої доби на більшості річок відмічалося послаблене і малоінтенсивне руйнування льодового покриву та поступовий ріст рівнів води весняного водопілля на 1-16 см. На окремих ділянках малих річок рівень води збільшився на 23 см (крім річок Західний Буг, Десна, української ділянки Дунаю, де переважали зниження рівнів води на 1-7 см).

У Волинській і Рівненській областях триває затоплення заплави Горині біля Дубровиці, Стирі біля Млинка та Колок, Стоходу біля Любешіва шаром 10-25 см (притоки Прип’яті).

Рівень води р. Дніпро у Києві біля моста «Метро» за минулу добу змінювався від 502 см до 448 см, а на 8:00 14 березня становив 451 см.

При цьому, відповідно до гідрологічних прогнозів, 14-16 березня на рiчках басейну Прип'ятi (Волинська, Рiвненська обл.) продовжиться подальший ріст рiвнiв води з добовою iнтенсивнiстю 1-10 см, мiсцями подальше затоплення заплав, скресання криги, льодохiд, при цьому не виключене формування заторiв льоду (Рiвненська обл.) з додатковим пiдйомом рiвнiв води до 0,5 м.

Одночасно з цим, Міністерство інфраструктури інформує, що станом на ранок 14 березня порушень у функціонуванні об’єктів транспортного комплексу та зв’язку через погодні умови на території України немає.

Рух автомобільного транспорту дорогами загального користування, включаючи гірські перевали, забезпечено. Підтоплених доріг і мостів, а відтак пов’язаних з цим обмежень та закриття руху автошляхами немає.

На зимовому утримані доріг працюють 1639 одиниць техніки та 2481 дорожник.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)