ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоСпрощено роботу ОМС та Уряду під час воєнного стану

Спрощено роботу ОМС та Уряду під час воєнного стану

У Верховній Раді України зареєстрований законопроєкт №7153, який спрощує функціонування місцевого самоврядування та Уряду у період воєнного стану
У Верховній Раді України зареєстрований законопроєкт №7153, який спрощує функціонування місцевого самоврядування та Уряду у період воєнного стану, про це повідомила пресслужба ВР. 
 
Законопроєкт складається з двох частин і став результатом спільної роботи Мінрегіону, Міністерства юстиції України та Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. 
 
Що пропонують змінити для місцевого самоврядування:
 
– Голова громади, де нема бойових дій, за попереднім погодженням з головою військової адміністрації області, може одноосібно приймати рішення:
  • про тимчасову структуру апарату рада та виконкому
  • про передачу муніципальних коштів ЗСУ
  • про управління комунальним майном (крім відчуження та довготривалої оренди)
  • про створення центрів надання безоплатної правової допомоги
  • про благоустрій території
  • про управління комунальними закладами
– Голова громади отримає право звільняти працівників МС та брати на роботу без застосування конкурсних процедур (трудові права поновлюються протягом 30 днів після завершення воєнного стану).
 
– У разі створення військових адміністрацій в межах населеного пункту, ОМС передають ВСІ свої повноваження такій адміністрації.
 

Законопроєкт має розглянути Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.  

 
Коментарі (0)