ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаСША допоможуть розробити нову схему теплопостачання Києва

США допоможуть розробити нову схему теплопостачання Києва

Американське агентство з міжнародного розвитку (USAID) допомагає в розробці сучасної Схеми теплопостачання Києва, надавши місту спеціальне програмне забезпечення та здійснюючи технічну допомогу

Американське агентство з міжнародного розвитку (USAID) допомагає в розробці сучасної Схеми теплопостачання Києва, надавши місту спеціальне програмне забезпечення та здійснюючи технічну допомогу комунальним підприємствам ЖКГ.

Про це “Вечірньому Києву” розповів директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Науменко.

-Нормативно визначено, що місто повинне мати схему теплопостачання. Ми підходимо дуже фундаментально до її розробки, тому був укладений меморандум із Агентством США з міжнародного розвитку щодо сприяння нам у всіх питаннях теплозабезпечення, - повідомив він.

За його словами, USAID надає Києву так звану технічну допомогу: допомагають консультаціями, вчать спеціалістів “Київтеплоенерго”, а також впроваджує спеціальне програмне забезпечення.

- Вони придбали програмне забезпечення, яке ляже в основу схеми теплопостачання. Це засіб для правильного гідравлічного розрахунку всієї централізованої системи опалення міста Києва, - пояснив Дмитро Науменко.

Таким чином, схема теплопостачання буде визначати, як має виглядати система теплових мереж, де будуть розташовані квартальні котельні, які котельні треба децентралізувати, де можна застосовувати альтернативні джерела теплопостачання, як правильно налагодити роботу ТЕЦ чи сміттєспалювального заводу.

-Тобто це стратегічний документ, який саме відповідає на ті питання, куди далі рухатися і як розвиватися, - підкреслив він. - Схема буде презентована депутатському корпусу, як стратегічний документ. Вона дасть змогу визначити обсяги фінансування, і строки її виконання, тому що робота із приведення до ладу нашої системи — це принаймні 10 років. Це буде поступово, і по графіку, який так само буде у цій схемі, і повинен виконуватися.

За словами директора Департаменту, необхідність привести систему теплопостачання до ладу назріла давно. Нині її зношеність складає 80%, а попередній власник-балансоутримувач, компанія “Києвенерго”, майже не займався її відновленням.

 

 
Коментарі (0)