ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСША спонукають взяти на себе газопостачання Європи

США спонукають взяти на себе газопостачання Європи

Європа націлилася на зниження енергозалежності від Росії за рахунок США. На думку європейських посадовців, Америка має взяти на себе зобов'язання експортера енергоресурсів у ЄС в рамках трансатлантичної угоди. Це може змусити РФ переглянути свою позицію

Євросоюз закликав США взяти на себе зобов'язання експортерів нафти і природного газу в Європу в рамках трансатлантичної торговельної угоди. Про це повідомив комісар ЄС з питань торгівлі Карел де Гюхт, передає «РБК-Україна» з посиланням на Reuters.

Пан де Гюхт вважає, що Сполучені Штати повинні взяти на себе зобов'язання експортерів нафти і природного газу в Європу в рамках трансатлантичної торговельної угоди у світлі геополітичної ситуації в Європейському Союзі.

Напруженість у стосунках між Росією і Заходом з приводу майбутнього України змусили ЄС відновити спроби покінчити із залежністю від російського газу. Одним з рішень можуть стати ресурси США.

На думку комісара, якщо США погодиться постачати паливо в Європу, це могло б вплинути на президента РФ Володимира Путіна в питанні зниження глобальних цін на нафту.

Також пан де Гюхт заявив, що важливо укласти таку енергетичну угоду між США і Європою як можна швидше. «Я не можу уявити собі Трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство без таких (енергетичних) положень», - додав він.

При цьому, чиновник зазначив, що хоча договір про торгівлю, швидше за все, не набуде чинності раніше, ніж через рік, Вашингтон і Брюссель могли б отримати вигоду з політичної угоди з енергетики, маючи на увазі, що це буде сигналом для Москви про зниження енергетичної залежності Європи.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, якщо Україна не досягне домовленості з Росією щодо газопостачання, Європа готова забезпечити її реверсом. Одночасно готується кризовий план на випадок, якщо без російського газу залишаться і європейські країни.

 
Коментарі (0)