ГоловнаНовини ЖКГПодіїСША заборонили будь-який імпорт російської нафти, газу та енергії

США заборонили будь-який імпорт російської нафти, газу та енергії

Сполучені Штати націлилися на головну зброю російської економіки. Це означає, що російську нафту більше не прийматимуть у порти США.
Сполучені Штати оголосили заборону на будь-який імпорт російської нафти, газу та енергії. Про це заявив президент США Джо Байден у вівторок, 8 березня.
 
"Сьогодні я оголошую, що Сполучені Штати націлилися на головну зброю російської економіки. Ми забороняємо будь-який імпорт російської нафти, газу та енергії. Це означає, що російську нафту більше не прийматимуть у порти США", - сказав президент США.
 
За словами Джо Байдена, це крок, який має сильну двопалатну підтримку у Конгресі та в країні.
 
США ухвалили це рішення у тісній консультації з союзниками та партнерами, особливо в Європі, додав він.
 
Нагадаємо, Британська компанія BP також заявила, що не робитиме жодних нових закупівель російської нафти і газу, про це повідомило Bloomberg.
 
Представник BP сказав, що компанія "продовжить виконувати існуючі контрактні зобов'язання за умови дотримання санкцій, вимог безпеки та доставки та там, де це безпечно".
 
Він також заявив, що компанія не фрахтуватиме судна, що належать, експлуатуються або плавають під російським прапором, "де це можливо". Проте BP може розпочати новий бізнес із Росією, якби це було "необхідним для забезпечення безпеки постачання", пише видання.
 

Наприкінці лютого в BP заявили, що відмовляються від своєї частки (19,75%) у компанії "Роснефть". 

 
Коментарі (0)