ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСША зміцнюватимуть українську енергонезалежність

США зміцнюватимуть українську енергонезалежність

США готові допомагати Україні з організацією реверсного постачання газу, збільшенням газу власного видобутку за сучасними технологіями та розвитком енергоефективності.

Америка готова допомагати Україні у зміцненні енергетичної незалежності. Таким став результат зустрічі Міністра фінансів України Олександра Шлапака зі Спеціальним посланником і Координатором з питань міжнародної енергетики Державного департаменту США Карлосом Паскуалем, - зазначає прес-служба відомства.

Зокрема, у повідомленні йдеться, що було досягнуто домовленості щодо направлення найближчим часом в Україну групи експертів, яка проведе зустрічі з керівництвом та фахівцями НАК «Нафтогаз України» та Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Окрім того, сторони обговорили конкретні шляхи щодо покращення ситуації з газовим балансом України, зокрема запровадження реверсних постачань, збільшення внутрішнього видобутку із застосуванням сучасних технологій, а також питання покращення енергоефективності України.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на думку шведського уряду, Україні не потрібна нова ціна на газ, їй потрібна енергоефективність на європейському рівні. Якби Україна навчилася правильно економити, вона б взагалі не потребувала імпортного палива.

Окрім того, нагадаємо, наприкінці березня український Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан наголошував на негайній організації реверсного постачання з країн Європи, передусім маючи на увазі Словаччину, та створенні цільової групи, яка буде займатися саме цими питаннями. Він мотивував, що після оголошення Росією нової ціни на газ, яка є неприйнятною для української сторони, а тому не може бути визнана, не забариться і повне припинення постачання блакитного палива «Газпромом» у західному напрямку, то ж постраждає не лише Україна, але й європейські держави.

 
Коментарі (0)