ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСтали відомі перші «доступні» квартири

Стали відомі перші «доступні» квартири

Міжвідомча комісія затвердила перелік перших квартир для придбання громадянами за умовами здешевленої іпотеки

Міжвідомча комісія затвердила перелік перших квартир для придбання громадянами за умовами здешевленої іпотеки.

Про це сьогодні повідомив очільник Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолій Близнюк під час наради із представниками облдержадміністрацій, присвяченої реалізації соціальних ініціатив Президента, інформує прес-служба міністерства.

«Учора надійшли перші подання із шести регіонів України, і Міжвідомча комісія при Мінрегіоні затвердила перші 542 квартири, які можна придбавати громадянам на умовах здешевленої іпотеки», – сказав Анатолій Близнюк.

За його словами, цей перелік уже надіслано до банків І та ІІ групи відповідно до критеріїв НБУ, які можуть брати участь у програмі здешевлення іпотеки. Також Міністерство оприлюднило цей список на власному офіційному веб-сайті.

Відповідно до оприлюдненого переліку, вже зараз можуть вибирати квартири мешканці Автономної республіки Крим, Волинської, Запорізької, Полтавської, Сумської та Чернівецької областей. У Сімферополі пропонується 10 однокімнатних та 10 двокімнатних квартир площею 58 – 72,5 кв. м від одного забудовника, 38 одно- та двокімнатних квартир різної площі пропонують два забудовники на Волині, 160 квартир від трьох забудовників, у тому числі 68 трикімнатних площею до 72,5 кв. м,  пропонується жителям Запоріжжя. Мешканці Кременчука на Полтавщині можуть обирати собі житло з 80-ти одно- та двокімнатних квартир, по 18 однокімнатних та двокімнатних квартир пропонують два забудовники у Чернівецькій області. Та найбільше готові взяти участь у програмі забудовники Сумщини – мешканці обласного центру можуть обирати собі житло із 208 одно- та двокімнатних квартир від 7 забудовників.

Нагадаємо, 3 травня під час прес-конференції у Кабінеті Міністрів Анатолій Близнюк пообіцяв, що програма здешевлення іпотеки розпочне безпосередню роботу з середини травня цього року.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)