ГоловнаНовини ЖКГТранспортСтало відомо, коли Донецьк остаточно отримає новий аеропорт

Стало відомо, коли Донецьк остаточно отримає новий аеропорт

Новий термінал комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Донецьк» буде здано в експлуатацію 14 травня. Термінал має сім поверхів, з них три – основні

Новий термінал комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Донецьк» буде здано в експлуатацію 14 травня. Урочистості з цього приводу відбудуться за участі Президента України Віктора Януковича, Віце-прем’єр-міністра України – міністра інфраструктури Бориса Колеснікова та інших почесних гостей, інформує Урядовий портал.

Термінал має сім поверхів, з них три – основні. Його пропускна спроможність сягатиме 3,1 тис. пасажирів на годину.

До аеровокзального комплексу, що вводиться в експлуатацію, окрім самої будівлі терміналу, також входить автостанція, триповерховий паркінг на 605 машин (з них 31 паркувальне місце – для малорухомих груп пасажирів), відкриті паркінги на 1004 машини, автобусні стоянки на 20 автобусів. Термінал з'єднаний з паркінгом двома критими галереями. До будівлі примикає естакада.

Відтак із введенням нового терміналу КП «Міжнародний аеропорт «Донецьк»  отримає повний авіаційний  комплекс: в рамках реконструкції аеропорту, окрім нового терміналу, побудована нова штучна злітно-посадкова смуга – найкраща в Європі. Також в Донецьку зведена найвища в Україні  аеродромно-диспетчерська вежа – 52 метри.

Введення в експлуатацію цих об'єктів дозволяє аеропорту приймати всі види літаків практично при будь-якій погоді і в цілому забезпечити обслуговування зростаючого пассажиропотоку, наголошується у повідомленні.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)