ГоловнаВибір редакціїТранспортСтан столичної підземки непокоїть Київраду

Стан столичної підземки непокоїть Київраду

Столична влада занепокоєна станом Київського метрополітену та рівнем благополуччя його працівників.

Голова КМДА Олександр Попов у форматі відвертого діалогу з лідерами об’єднаної професійної спілки найнагальніші питання життєдіяльності й розвитку столичної підземки. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КМДА.

Зокрема, під час зустрічі йшлося про стратегію заміни застарілих рейкових шляхів підземки, оновлення парку вагонів, ремонт ескалаторів, соціальний та медичний захист працівників одного з найбільших транспортних підприємств країни.

«Київ зацікавлений у розвиткові метрополітену не лише тому, що це стратегічний об’єкт з точки зору життєдіяльності міста, але й зважаючи на значущу соціальну роль, яку виконує підприємство. Ключовим для міської влади є завдання щодо будівництва нових станцій та лінії підземки. Утім надзвичайно важливою для нас є й програма оновлення рухомого складу метрополітену. Так, вже цього року ми модернізуємо 95 вагонів за рахунок «зелених інвестицій» у рамках коштів Кіотського протоколу», – сказав Олександр Попов. Він підкреслив, що водночас для нього як для очільника міської адміністрації дуже важливо знати про всі проблеми та труднощі співробітників підприємства з перших вуст.

Серед іншого Олександр Попов звернувся із закликом до профспілок контролювати та стимулювати керівництво підприємства у реалізації програми будівництва службового та соціального житла для працівників підземки, а також пообіцяв посприяти відновленню роботи поліклініки метрополітену.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)