ГоловнаНовини ЖКГТранспортСтанція метро «Теремки» відкриється за планом

Станція метро «Теремки» відкриється за планом

Голова КМДА проінспектував хід будівництва станції метро «Теремки» і переконаний, що ніщо не стане на заваді її відкриття до Дня Незалежності, 24 серпня.

Кінцева станція підземки на Теремках у Києві все ж запрацює до Дня Незалежності. У цьому голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов переконався сьогодні особисто – він проінспектував хід будівництва станції та поспілкувався зі співробітниками Київметробуду, які задіяні на її зведенні, - інформує прес-служба КМДА.

«Ми намагатимемося відкрити нову станцію метрополітену Теремки до Дня Незалежності. Це не просто з різних причин і, передусім, через перебої з фінансуванням. Але наразі термін введення станції в експлуатацію ми не переносимо. Є порозуміння з Урядом, на рівні Прем’єр-міністра розглядається питання щодо остаточного фінансування будівництва протягом найближчого часу. За таких умов ми встигнемо до запланованого терміну відкриття. У професійності метробудівців я не сумніваюсь. Те, що я побачив сьогодні – додає оптимізму, станція вже зараз практично готова», – розповів Олександр Попов.

Наразі на станції тривають оздоблювальні роботи: на стінах вкладають мозаїку, підлогу завершують встеляти мармуром. З підземки буде чотири виходи, тут також запроектовано ліфти та пандуси для людей з особливими потребами. Посередині платформи вже розпочали встановлювати освітлювальні та вказівні опори, тут також розташують кругові лавки та торшерні люстри.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, цьогоріч у Києві через відсутність фінансування будівництво метро на Троєщину не почнеться. Про це заявив заступник голови КМДА Михайло Кучук.

«Хочемо перейти на гілку метро на Троєщину і почати будівництво в Подільському районі... Однак, через відсутність фінансування якихось серйозних дій у цьому році не очікується», - зазначив Михайло Кучук.

 
Коментарі (0)