ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСтаном на сьогодні немає жодних планів щодо перегляду нічного тарифу для населення - Міненерго

Станом на сьогодні немає жодних планів щодо перегляду нічного тарифу для населення - Міненерго

Споживачі мають нерівномірний графік споживання, тому з точки зору корисності для енергосистеми потрібно давати споживачу економічний стимул перенести частину свого споживання на нічний час
Міністерство енергетики не планує перегляд зонних тарифів на електроенергію для населення. Про це під час вебінару для журналістів "Чому зростають платіжки за електрику" сказав в.о. директора директорату енергетичних ринків Міністерства енергетики Олександр Мартинюк, повідомляє "Українська енергетика".
 
"Станом на зараз немає жодних планів щодо перегляду нічного тарифу. Коли обговорювалося скасування пільг з 1 січня, питання зонності не обговорювалося. Споживачі мають нерівномірний графік споживання, тому з точки зору корисності для енергосистеми потрібно давати споживачу економічний стимул перенести частину свого споживання на нічний час", - сказав Мартинюк.
 
Водночас він зазначив, що не готовий обговорювати тарифні сценарії після 31 березня.
 
Нагадаємо, з 1 січня уряд на період до 31 березня скасував пільгові 100 кВт-год. для населення за ціною 90 коп. за кВт-год.
 

Для населення діють 2-зонний і 3-зонний тарифи, диференційовані за періодами. Тризонний тариф включає нічний, напівпіковий, піковий періоди споживання, двозонний — нічний та денний. В обох тарифах найбільш вигідним періодом споживання є нічний час. 

 
Коментарі (0)