ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаСтарим будинкам планують підвищити планку енергоефективності

Старим будинкам планують підвищити планку енергоефективності

Житлові будинки старої забудови в багатьох містах України можуть стати більш енергоефективними за рахунок санації житлових кварталів і модернізації систем теплопостачання.

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ зараз займаються розробкою техніко-економічного обгрунтування санації житлових кварталів і модернізації систем теплопостачання, - інформує «Столична нерухомість», посилаючись на директора департаменту житлової політики Міністерства Віталія Шаповаленко.

«Якщо питання з фінансуванням цього проекту буде вирішено, то цей проект ми почнемо реалізовувати в кварталах старої забудови Тернополя, Нововолинська, Чернівцях, Черкас і Бердянська.

Звичайно, в першу чергу має бути обстеження будинку, оцінка його технічного стану і тільки в тому випадку, якщо технічні характеристики будинку дозволяють його санувати, буде проводитиметься його санація», - розповів чиновник.

Всього, за словами Віталія Шаповаленко, ринок енергоефективної санації житла в Україні експерти оцінюють в 400 млрд грн.

Нагадаємо, що санація старих будинків збільшує вартість квартир у них.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в рамках реалізації проектів з енергозбереження, у поточному році планується провести термосанацію 112 навчальних закладів столиці: 41 загальноосвітнього, 62 дошкільних, 9 професійно-технічних. У 93 дошкільних навчальних закладах за літній період буде проведено заміну вікон на загальну суму 30 млн грн.

 
Коментарі (0)