ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСтартова ціна на газ у Європі знову піднялася вище ніж 1000 доларів за тисячу кубометрів

Стартова ціна на газ у Європі знову піднялася вище ніж 1000 доларів за тисячу кубометрів

Стартова ціна на газ у Європі знову піднялася вище ніж 1000 доларів за тисячу кубометрів. Ціна підскочила після запровадження Вашингтоном нових санкцій проти російського газопроводу «Північний потік-2»
Стартова ціна на газ у Європі знову піднялася вище ніж 1000 доларів за тисячу кубометрів. Ціна підскочила після запровадження Вашингтоном нових санкцій проти російського газопроводу «Північний потік-2». Про це повідомляє Bloomberg.
 
Як повідомляється, 22 листопада США вирішили запровадити нові санкції проти причетних до будівництва газопроводу «Північний потік-2». Мова йде про два судна та зареєстровану на Кіпрі компанію Transadria і судно Marlin, які безпосередньо брали участь при будівництві газопроводу.
 
Вже 23 листопада еталонні європейські фʼючерси на газ зросли на 8,7% – до 91,34 євро за мегават-годину, або 1096 доларів США за тисячу кубометрів. Водночас аналітики припускають, що нові санкції США не призведуть до зростання фʼючерсів у довгостроковій перспективі.
 
Зазначимо, що упродовж шести місяців 2021 року ціна на газ у країнах ЄС зросла у 13 разів – з 7 євро до 90 євро за мегават-годину. При цьому ціна на електроенергію зросла в 7,5 разів – з 20 євро до 150 євро за мегават-годину.
 
Також ріст цін на газ пов’язують з погодними умовами. Європа очікує на сезонне похолодання: цього тижня очікується зниження температури повітря, що вплине на споживання газу в регіоні.
 

Своєю чергою, стрімке зростання цін на газ на європейських біржах в Україні пов’язують з «енергетичною війною, яку «Газпром» розв'язав для шантажу і введення в експлуатацію Північного потоку-2». Це підтверджується зменшенням експорту з боку російського монополіста в порівнянні з попередніми роками, і відмовою від бронювання додаткових потужностей української газотранспортної системи. 

Заказать качественную, но при этом недорогую, химчистку мягкой мебели в Одессе, можно воспользовавшись сайтом https://himchistka.od.ua/. Специализированные химические средства абсолютно безопасны и не вызывают аллергии.

 
Коментарі (0)