ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняСтартував навчальний курс з енергоаудиту для підприємців

Стартував навчальний курс з енергоаудиту для підприємців

Енергоаудит – це перший обов’язковий крок, який потрібно зробити перед прийняттям рішень щодо оптимізації енергоспоживання.
В Україні стартував навчальний курс з енергоаудиту для промислових підприємств. Про це повідомляє Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження.
 
"Промисловість – один з найбільш енергомістких секторів, на який припадає близько 32,7% від усього енергоспоживання в Україні. Тому підвищення енергоефективності підприємств у цій галузі є актуальним як ніколи. Існує широкий спектр можливостей: від енергоаудиту та енергомоніторингу до комплексних рішень щодо модернізації", - повідомив директор департаменту регулювання у сфері енергоефективності, промисловості та мереж Держенергоефективності Віктор Білько.
 
Зазначається, що розробляється стимулюючі механізми, створюючи Мережі енергоефективних підприємств, запроваджуючи навчання енергоменеджерів, готуючи тематичні посібники тощо.
 
"Енергоаудит – це перший обов’язковий крок, який потрібно зробити перед прийняттям рішень щодо оптимізації енергоспоживання. - Завдяки цьому підприємство матиме детальну інформацію про особливості енергоспоживання, а найголовніше — про енерговтрати та можливості їх зменшення", - наголосили в Держенергоефективності.
 

Нагадаємо, Енергоаудит – це комплексне обстеження підприємства (будівель, споруд) з метою визначення ефективного використання енергоресурсів, результатом якого є надання замовнику повної картини енергооборота споживаних ресурсів, а також розробка комплексу заходів щодо поліпшення енергоефективності шляхом впровадження енергоефективних заходів. При грамотному виконанні рекомендацій фахівців щодо зниження втрат, вдається скоротити витрати на всі енергоресурси – електрична енергія, паливо, витрати на тепло і охолодження приміщень тощо. 

 
Коментарі (0)