ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоСтаж для обчислення пенсій складатиметься з двох частин

Стаж для обчислення пенсій складатиметься з двох частин

Андрій Рева: Стаж для обчислення пенсій, за проектом пенсійної реформи, складатиметься з двох частин

 

За словами Міністра соціальної політики України Андрія Реви, стаж, який буде враховуватися при обчисленні пенсій, складатиметься з двох частин: зі стажу до 2000 року й стажу після 2000 року.

„До 1 липня 2000 року – це стаж, що враховуватиметься за матеріалами трудових книжок, - пояснює Міністр. – А після 2000 року - це стаж, що обліковується у системі персоніфікованого обліку Пенсійного фонду. Там відкриті рахунки на кожного працюючого, за якими й ведеться облік усіх сплачених внесків. Крім того, з 2004 року почав вестись облік не просто сплат чи не сплат, а й сплаченої суми”.

За словами Міністра, і перший, і другий стаж абсолютно рівнозначні для розрахунку пенсій. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
29 Травня 2017 p. 17:17
Багато осіб непенсійного віку взагалі не мають ні зарплат, ні пенсій ,-- звільнені з роботи з ініціативи держави, тобто по незалежним від працівників причинам позбавлені засобів існування, тому вимушені жити на утриманні своїх сімей.---- ------------------------------------------------ Тобто, людина працювала і платила податки та раптом якісь посадовці вирішили , щоб ця людина не працювала і не платила податки . А крайніми тепер роблять самих тих примусово звільнених працівників...