ГоловнаВибір редакціїТранспортСтолицею курсуватимуть львівські трамваї

Столицею курсуватимуть львівські трамваї

Київ збирається закупити десять новеньких пятисекційних трамваїв «Електрон» у Львові. А також заради експерименту придбає тролейбус, який може їздити і як автобус (без рогів).

Наступного року за гроші бюджету столиця купить львівські трамваї «Електрон». Про це заявив заступник голови КМДА Михайло Костюк, - повідомляє «Meget».

Одна з головних їхніх відмінностей - низька підлога по всьому салону, тому літнім киянам буде простіше в них заходити.

Також у вагонах просторі салони, електронні табло і рк-екрани, на яких будуть повідомляти інформацію для пасажирів. Обійдеться кожен трамвай в 12 млн грн. За словами Михайла Костюка, їздити вони будуть по лінії швидкісного на Борщагівці.

Всього ж Києву не вистачає 200 трамваїв, а ті, що є, в основному дуже старі. Оновлять і тролейбусний парк. За кредит ЄБРР планується придбати 50 двосекційних машин. Але з'являться і незвичайні тролейбуси.

«Ми замовили модель, якій немає аналогів у світі, - тролейбус в режимі автобуса. Він зможе на ходу заряджати акумулятори і проїжджати без підключення до контактної мережі 3-5 км. Пробки він буде об'їжджати, як автобус. Не потрібно буде витрачатися на обладнання транспортних розв'язок контактної мережею. Зараз інженери думають над тим, як з кабіни водія натисканням кнопки опускати штанги, і розробляють датчики, які допоможуть повернути їх на місце», - розповів пан Костюк.

Нагадаємо, у бюджет на наступний рік планують закласти і купівлю п'яти нових поїздів для міської електрички.

 
Коментарі (0)