ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійСтоличні дороги посипатимуть новою «хімією»

Столичні дороги посипатимуть новою «хімією»

У зимовий період на вулицях міста для боротьби з ожеледицею випробують реагенти на ацетатній основі.

У комунальній корпорації «Київавтодор» поступово переходитимуть на більш екологічно безпечні хімічні протиожеледні реагенти, агресивна дія яких на довкілля значно менша в порівняні з технічною сіллю.

 

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КМДА.

Так, перший пілотний проект столичні автодорівці планують реалізувати вже цієї зими. У центральних районах міста, на мостах і шляхопроводах для боротьби з ожеледицею випробують рідкий протиожеледний реагент «Нордвей» на ацетатній основі, виробником якого є харківська компанія «Аероекс». Сировина для виготовлення зазначеного реагенту постачається з Росії та Китаю. Його універсальність полягає в тому, що він навіть за температури до -34 °С забезпечує танення всіх видів сніжно-льодових відкладень на дорожніх покриттях.

Під час реалізації проекту на підставі випробувань спеціалісти профільного інституту ДерждорНДІ ім. Шульгіна та санітарно-епідеміологічної служби Києва нададуть висновки щодо економічної доцільності використання зазначеного реагенту.

При цьому фахівці зауважують, що цей протиожеледний реагент застосовується для боротьби з обледенінням на злітно-посадочних смугах аеропортів України.

 

 
Коментарі (0)