ГоловнаНовини ЖКГЖитлоСтоличні довгобуди відкрилися для тисяч сімей

Столичні довгобуди відкрилися для тисяч сімей

Столична влада робить все можливе для того, щоб вирішити проблему довгобудів у столиці, і першочергово це стосується саме житлового будівництва.

Столична влада робить все можливе для того, щоб вирішити проблему довгобудів у столиці, і першочергово це стосується саме житлового будівництва. Так, на сьогодні вдалося завершити зведення 1,14 тис. квартир киян-інвесторів у будинках, роботи у яких було зупинено забудовником із різних причин.

Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі КМДА.

«Ми провели значну роботу для того, щоб міська адміністрація вступила у права інвестора і завершила деякі об’єкти, які забудовники практично законсервували, особливо це стосується будівництва житла. Але проблема довгобудів більш масштабна, і тут потрібна не тільки ініціатива і наполегливість міської влади, а й зміна нинішнього законодавства», – заявив голова КМДА Олександр Попов.

Так, у 2010 році КП «Житлоінвестбуд-УКБ» розпочало добудову 8-ми житлових будинків на масиві Троєщина, 26-А мікрорайон. Внаслідок цього зведено 105,6 тис. кв. м. житла – 1,14 тис. квартир.

Нині у міськадміністрації розглядається можливість щодо подальшої передачі КП «Житлоінвестбуд-УКБ» та КП «Спецжитлофонд» для добудови та введення в експлуатацію ще кількох довгобудів. Зокрема, будівлі на вул. Теремківській, 3, житлового комплексу на просп. Академіка Глушкова, 6, вул. Ілліча, 17, вул. Старонаводницькій, 2-20, вул. Сім’ї Сосніних, 4-А та вул. Верховинній, 39/41.

Олександр Попов висловив переконання, що вирішити проблему довгобудів не лише у столиці, а й у країні загалом, швидше допоможе застосування практики європейських країн на законодавчому рівні.

«Ми розробили законопроект, який передбачає встановлення терміну, на який надається відповідний дозвіл або земельна ділянка для проведення тих чи інших робіт. Якщо цей час закінчується, а на передбачені законом попередження немає реакції власника, то тоді місто може в односторонньому порядку скасувати прийняті рішення про відведення земельних ділянок. Також закон передбачає порядок залучення нового забудовника та фінансування завершення будівництва, шляхи поновлення прав фізичних осіб на житло», – додав Олександр Попов.

Закон допоможе вирішити і проблеми об’єктів нерухомості, які потребують ремонту або реконструкції, проте перебувають у занедбаному стані та з вини безвідповідального господаря продовжують руйнуватися. Більш жорсткий закон, який передбачатиме вилучення майна за таких обставин, може стати добрим стимулом для багатьох власників, а також вирішити проблему довгобудів.

 
Коментарі (0)