ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВСтоличні екологи щодня виявляють стихійні звалища отруйних речовин

Столичні екологи щодня виявляють стихійні звалища отруйних речовин

В Україні немає системи поводження з небезпечними відходами. У столиці екологи щодня виявляють стихійні звалища отруйних речовин, які до того ж регулярно та незаконно спалюють, тероризуючи місцеве населення.
В Україні немає системи поводження з небезпечними відходами. У столиці екологи щодня виявляють стихійні звалища отруйних речовин, які до того ж регулярно та незаконно спалюють, тероризуючи місцеве населення. Про це під час засідання Підкомітету Верховної Ради заявив Голова правління Асоціації підприємств у сфері поводження із небезпечними відходами Кирило Косоуров.
 
“Якщо взяти київські експедиції, то щотижня ми виявляємо звалища небезпечних відходів. Нами було пропрацьовано минулого тижня Троєщинське звалище. Ми його назвали полігон. Ми там знайшли ртутні лампи, а це свідоцтво того, що юзери, ті хто використовував ці лампи – вони не зайнялися їх утилізацією, вони їх просто викинули.
 
Ми заглибились далі. Виявляється, що такі полігони працюють умовно за кишеню. Тобто, стоїть трактор, стоїть бульдозер, заїжджають машини. Нікому це не цікаво, ніхто це не контролює.
Але біда у тому, що окрім забруднення грунтів, кожну ніч їх спалюють. І чому ми привернули увагу саме до цієї території, бо продукти горіння тероризують крайній масив Троєщини, тероризують вже декілька років. У нас є приклади, коли діти страждають легеневими захворюваннями тому, що вночі жителі відкривають вікна і дихають цим”, - повідомив К.Косоуров.
 
Голова Асоціації також зазначив, що цього тижня небезпечні відходи було виявлено біля річки Либідь.
 
“У руслі річки Либідь точно так же звалюють ртутні лампи, звалюють відходи, шини – це мінімум того, що можна там знайти...

В країні немає системи, немає відповідальності, нема заохочення і нам вкрай необхідно це терміново впроваджувати, ми дуже цього просимо”, - підкреслив Голова правління Асоціації підприємств у сфері поводження із небезпечними відходами Кирило Косоуров. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
23 Вересня 2016 p. 19:25
Це ніби начальник жаліється підлеглому або відповідальна особа плачеться пересічній людині -- дуже дивно читати подібні статті.