ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСтоличні комунальні підприємства заборгували за електроенергію майже 400 млн грн

Столичні комунальні підприємства заборгували за електроенергію майже 400 млн грн

​Комунальні підприємства життєзабезпечення столиці заборгували за електроенергію майже 400 млн грн

Комунальні підприємства життєзабезпечення столиці за підсумками першого півріччя 2016р. заборгували Київенерго за спожиту електроенергію більш ніж 399 млн грн. З початку року сума заборгованості зросла майже вдвічі.

Найбільшими боржниками серед підприємств цієї групи споживачів є ПАТ «АК «Київводоканал» та КП «Київпастранс», борги яких станом на 1 липня досягли 344,8 млн грн та 38,6 млн грн відповідно.
 
Зокрема, «Київпастранс» за підсумками півріччя збільшив борги майже на третину. З приводу заборгованості підприємства, яке забезпечує роботу міського автомобільного та електротранспорту, Київенерго зверталося до органів влади різних рівнів. Однак до цього часу дієвого механізму розв'язання проблеми так і не було визначено, говорять в компанії. До того ж, за прогнозами самого «Київпастрансу», борг підприємства за спожиту електроенергію перед ПАТ «Київенерго» до кінця поточного року зросте у 3 рази – до 116,3 млн грн.
 
ПАТ «Київенерго» закликає Київську міську держадміністрацію та керівництво «Київпастрансу» знайти джерело фінансування, яке дозволить підприємству своєчасно та у повному обсязі розраховуватися за спожиту електричну енергію. У іншому випадку Київенерго буде змушене вдатися до крайніх заходів та почати відключення об'єктів КП «Київпастранс» від електроенергії.
 
В Київенерго говорять, що розуміють важливість забезпечення потреб киян транспортними послугами, водночас не можуть здійснювати поставку електроенергії без повної та своєчасної оплати. Борги споживачів не дозволяють Компанії забезпечувати стовідсотковий рівень розрахунків з ДП «Енергоринок» за куповану електричну енергію.
 
Наразі через низьку платіжну дисципліну споживачів майже всі їхні кошти через спеціальні рахунки автоматично, відповідно затвердженого НКРЕКП нормативу, перераховуються ДП «Енергоринок».
 
Коментарі (0)