ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійСтоличні комунальники готові кинути виклик зимі

Столичні комунальники готові кинути виклик зимі

Київська міська влада та ряд комунальних установ запевняють у повній готовності столиці до зими.

Столиця готова до зими. Про це під час розширеного засідання Колегії, яке відбулося у столичній адміністрації вчора, запевнив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, - інформує «У.К.»  прес-служба установи.

Для належного утримання та експлуатації прибудинкових територій житлових будинків та міжквартальних проїздів у зимовий період, райони підготували 213 тракторів, 130 одиниць снігоприбиральної техніки та майже 4,5 тис. тонн піщано-соляної суміші.

Крім того, у комунальній корпорації «Київавтодор» звітували про готовність дорожньої інфраструктури столиці до зими. Служби заготовили 32,8 тис. тонн технічної солі, 1,2 тис. тонн фрикційних матеріалів та 5,8 тис. тонн піщано-соляної суміші. Вулиці міста розчищатиме від снігу і вся наявна техніка корпорації. У разі необхідності на столичні магістралі одночасно може вийти 293 одиниці спецтехніки.

А у комунальному об’єднанні «Київзеленбуд» повідомили про те, що планують додатково закупити 10 машин малої механізації. Цією технікою зеленбудівці очищатимуть паркові доріжки у важкодоступних місцях. Крім того, вже готові до експлуатації 15 снігоприбиральних машин та 19 тракторів з додатковим обладнанням.  

Однак за неналежну підготовку до зимового періоду зеленого господарства Подільського району запропоновано звільнити керівника КП УЗН. Так, комунальним підприємством з утримання зелених насаджень району заготовлено лише 600 кг солі, проте такої кількості посипальних матеріалів недостатньо. Олександр Мазурчак доручив негайно виправити ситуацію та забезпечити необхідну кількість піщано-соляної суміші.

 
Коментарі (0)