ГоловнаВибір редакціїБлагоустрійСтоличні лісові смуги пройшли очистку

Столичні лісові смуги пройшли очистку

У столиці пройшов черговий суботник у рамках осіннього місячника з благоустрою. Близько 5 тисяч киян прибирали лісові смуги навпроти вулиці Жукова та проспекту Гонгадзе.

Близько 5 тисяч киян взяли участь у прибиранні лісових смуг навпроти вулиці Жукова (загальна площа прибирання – до 250 га) та проспекту Гонгадзе (до 200 га). Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КМДА.

Для збору сміття було встановлено 10 причепів (5 на кожній дільниці) з тракторами, закуплено 3 тисячі засобів індивідуального захисту та сміттєвих пакетів. Решту закупили меценати.

За словами генерального директора КО «Київзеленбуд» Михайла Царенка, це наймасовіший суботник з прибирання лісу за час існування Незалежної України: «До цього часу ми запрошували киян на суботники, що проводили у місті. Але ліси Київщини також потребують догляду. У наступному році на цих місцях ми плануємо влаштувати паркові зони».

Так, у рамках суботника висаджено 1000 сіянців (на ділянці на вулиці Жукова), встановлені лави для відпочинку, викошено траву (до 100 га) тощо. У перспективі зеленбудівці планують на цій ділянці влаштувати теренкури – лікувально-оздоровча маршрутизація стежок.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у столиці пройшло вже два суботники у рамках  осіннього місячника з благоустрою, на черзі ще два.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)