ГоловнаВибір редакціїБлагоустрійСтоличні оранжереї навчать комунальній економії

Столичні оранжереї навчать комунальній економії

У 2013 році столичні оранжереї повністю реконструюють. Замовником робіт визначено КО «Київзеленбуд».

Відповідне розпорядження вже підписав голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба КМДА.

Зокрема, реконструкції підлягають оранжерейні господарства районних комунальних підприємств з утримання зелених насаджень за такими адресами: просп. 40-річчя Жовтня, 87-Г; вул. Тростянецька, 58; вул. Електротехнічна, 26; просп. Визволителів, 6;   просп. Московський, 26-А; вул. Дмитрівська, 16-А; вул. Академіка Туполєва, 21; с. Малютянка (Києво-Святошинський район).

Зауважимо, що на 15 тисяч кв. м тепличних господарств столиці вирощується близько 5 тис. одиниць квіткової розсади. Разом з тим, наразі місту для озеленення необхідно вирощувати до 15 млн штук на рік.

«Для економії бюджетних коштів у 2013 році ми повністю переведемо обігрів усіх столичних оранжерей на тверде паливо. Такий досвід уже мають підприємства у Печерському, Шевченківському та Деснянському районах. Упевнений, що встановлення двоярусних стелажів, економних систем поливу з очисними конструкціями та заміна скла на полікарбонат у всіх оранжереях міста сприятиме поліпшенню квіткового оформлення столиці України», – наголосив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Михайло Царенко.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)