ГоловнаКиївські будніБлагоустрійСтоличні переходи перетворять на арт-об'єкти

Столичні переходи перетворять на арт-об'єкти

До осені в одному з районів столиці модернізують переходи. Замість звичної для тунелів стилістики на їхніх стінах з'являться українські мотиви з вишивкою, або ж фото відомих спортсменів.

Підземні переходи у столиці обіцяють перетворити на справжні витвори мистецтва. Так, у переході біля Голосіївського парку на стінах тунелів повинні з'явитися українські мотиви з вишивкою, а переходи по проспекту 40-річчя Жовтня планують оформити в спортивному стилі - з фото відомих футболістів, боксерів і плавців, повідомляє «Сегодня».

Проекти модернізації переходів розробили студенти Київського національного університету будівництва і архітектури, а втілять їх у життя за кошти балансоутримувачів цих об'єктів. 
 
Оновити переходи планують вже до осені.
 
Примітно, за словами директора департаменту благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитра Білоцерківця, модернізувати таким чином можуть переходи у всіх районах Києва. 
 
 
«Якщо проект буде вдалим, то ми застосуємо його і в інших районах столиці. Зараз балансоутримувачі переходів як раз приступили до їх капітальних ремонтів, так як КМДА пригрозила розірвати з ними договори, якщо вони не приведуть ці переходи в належний вигляд», - зазначив чиновник.
 
 
Коментарі (0)