ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСтоличні теплоенергетики «зариваються» у борги

Столичні теплоенергетики «зариваються» у борги

На «Київенерго» не подіяло обмеження газопостачання. Підприємство продовжує нарощувати заборгованість. На сьогодні вона становить 1,8 млрд грн.

ПАТ «Київенерго» заборгувало НАК «Нафтогаз України» майже 1,8 млрд грн за спожитий газ, з них 770 млн грн — заборгованість за 2014 рік. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі НАКу.

При цьому, у компанії зазначають, що рівень оплати «Київенерго» за газ, спожитий у 2014 році, становить лише 68%.

«На початку липня, після отримання попередження про відключення, «Київенерго» перерахувало «Нафтогазу» 77 млрд грн, які ПАТ отримало напередодні від Держказначейства як покриття різниці у тарифах. Проте накопичення власного боргу «Київенерго» триває. Лише з 9 по 18 липня заборгованість компанії за спожитий газ збільшилась майже на 40 млн грн» - зазначається у повідомленні.

Наразі у НАКу стверджують, що «Київенерго» має непогашену заборгованість за три роки: 2012 р. – 100 тис. грн; 2013 р. – 1,01 млрд грн; 2014 р. – 770 млн грн. Разом – 1,8 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 12 липня НАК «Нафтогаз України» надіслав доручення про відключення від газопостачання ПАТ «Київенерго» (крім ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, яким споживання обмежено до технологічного мінімуму) та ряду інших підприємств теплокомуненерго, які продовжують накопичувати заборгованість за спожите паливо.

Сьогодні через обмеження газопостачання теплоджерел «Київенерго» без гарячої води перебуває 1486 столичних споживачів.

 
Коментарі (0)