ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСтоличні заклади культури нарощують «теплову» заборгованість

Столичні заклади культури нарощують «теплову» заборгованість

Теплоенергетики стурбовані ситуацією, яка склалася із заборгованістю за спожиту теплову енергію столичних закладів культури, і просять вжити негайних заходів, адже з початку року борги цих установ виросли на 6,1 млн грн.

Борги київських музеїв, бібліотек, шкіл та академій мистецтв, інших закладів  культури, які фінансуються з державного та міського бюджету,  за послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання з початку року збільшилися  на 270% або на 6,1 млн грн і на 1 квітня склали 9,8 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Київенерго».

Зокрема, за інформацією компанії, заборгованість київських установ культури та мистецтв, які фінансуються з держбюджету, складає 3,4 млн грн.

«Найбільшими боржниками за ЦО та ГВП є Київський національний університет культури і мистецтв – 792 тис. грн, Національний заповідник «Софія Київська» - 393 тис. грн,  Державна художня середня школа ім. Т.Г. Шевченка – 357 тис. грн. Ще вісім закладів культури мають борги в понад 100 тис. грн кожен» - зазначається у повідомленні.

Окрім того, додається, що заборгованість муніципальних музеїв та установ культури Києва за спожиту теплову енергію на 1 квітня становить близько 6,4 млн грн. Найбільшими боржниками є Музей видатних діячів Української культури – 646 тис. грн, Київська дитяча Академія мистецтв – 548 тис. грн, Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара» – 342 тис. грн, Київська муніципальна українська академія танцю ім. Сержа Лифаря – 309 тис. грн. Чотири заклади культури мають заборгованість у понад 200 тис. грн кожен, ще дев’ять – у понад 100 тис. грн кожен.

«Близько 700 тис. грн заборгованості за ЦО та ГВП має Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Дарницької РДА, 592 тис. грн – відділ культури Подільської РДА» - наголошують у компанії.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, загалом, борг споживачів столиці за теплову енергію перед «Київенерго» з 1 січня 2014 року зріс на 29% або на 507,8 млн грн і станом на 1 березня 2014 року становив 2,3 млрд грн.

 
Коментарі (0)