ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійСтолична адміністрація мобілізує рятувальників – на боротьбу з бурульками

Столична адміністрація мобілізує рятувальників – на боротьбу з бурульками

За інформацією районних держадміністрацій, за минулу добу від бурульок очищено 294 дахів (козирків) та близько 1 940 небезпечних місць огороджено обмежувальними стрічками

У зв’язку з підвищенням температури повітря перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак доручив профільним службам активізувати роботу з очищення покрівель будинків від бурульок.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМДА.

Першочергово протиаварійні роботи рятувальники здійснюють у місцях, де є загроза травмування громадян (над входами до будівель, на тротуарах, у місцях масового скупчення людей, біля дитячих майданчиків тощо).

До очистки будинків житлового фонду від бурульок залучають і представників житлово-експлуатаційних організацій. До їхніх обов’язків також входить і забезпечення огородження небезпечних місць огороджувальними стрічками.

Оперативні підрозділи комунальної аварійно-рятувальної служби «Київська служба порятунку» у складі двох відділень щоденно здійснюють рейди зі зняття бурульок із дахів будівель. Так, упродовж місяця надійшло 90 замовлень, у більшості випадків від закладів соціальної сфери.

За інформацією районних держадміністрацій, за минулу добу від бурульок очищено 294 дахів (козирків) та близько 1 940 небезпечних місць огороджено обмежувальними стрічками.

У Головному управлінні з питань надзвичайних ситуацій КМДА закликають бути обережними та уважними, пересуваючись містом у період танення снігу. Також радять триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбезпечніший маршрут руху. У жодному разі не заходити за спеціальні огорожі поблизу будинків чи дерев.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (1)
Владислав Иосифович
24 Червня 2013 p. 16:41

Есть предложение - использовать против наледи и сосулек @ модульного типа! Это эффективное устройство позволяет дистанционно удалять наледь и сосульки с проблеммных свесов кровли зданий и сооружений, сохраняя жизнь и здоровье дворникам и прохожим. Включение Вибротроса модульного типа осуществляет оператор с места контроля за зоной падения сосулек придомовой территории.