ГоловнаВибір редакціїЖитлоНа столичному ринку нерухомості падає пропозиція

На столичному ринку нерухомості падає пропозиція

На ринку столичної нерухомості щомісяця падає кількість продажів. Це пов'язано зі зменшенням пропозиції.

У листопаді кількість представлених до продажу столичних квартир зменшилася на 18,2% порівняно з жовтнем і становить 16,7 тисяч об’єктів. Обсяг пропозиції в загальній площі і грошовому вираженні зменшився відповідно на 14,7% і 14,2%. За рік, щодо жовтня 2012 року, кількість квартир зменшилася на 8,3%, - повідомляє «Столична нерухомість».

У структурі пропозиції житлової нерухомості переважають квартири, розташовані на Правому березі - 41%. Квартири, розташовані на Лівому березі складають - 32% від загальної кількості, в Центрі Києва - 27%. Зменшення кількості квартир на 23,4% та на 18,6% простежується на Лівому, і на Правому березі Києва відповідно. У Центрі Києва рівень пропозиції знизився на 9,9%.

Аналіз пропозиції з поділом за кількістю кімнат у цілому по Києву показує, що в загальному обсязі 1-кімнатні квартири займають 26%, 2-кімнатні - 30%, 3-кімнатні - 36% і 4-кімнатні - 8%. По відношенню до попереднього місяця кількість двокімнатних та однокімнатних квартир зменшилася на 24,5% і 19,2% відповідно. Пропозиція трикімнатних і чотирикімнатних квартир зменшилася на 12,3% і 13% відповідно.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, наші ціни на квадратні метри залишаються чи не найвищими в Європі. Купити власне житло не кожному по кишені, але є кілька способів придбати квартиру по дисконту.

 
Коментарі (0)