ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Столична влада досі не підключила бюджетні установи до опалення через рішення НКРЕКП

Столична влада досі не підключила бюджетні установи до опалення через рішення НКРЕКП

В Київраді сподіваються , що НКРЕКП ухвалить необхідне рішення, що дасть підстави міській владі підключити бюджетні установи до опалення.

В Київраді сподіваються,  що НКРЕКП ухвалить необхідне рішення, що дасть підстави міській владі підключити бюджетні установи до опалення.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що попри невизначену ситуацію з ціною на газ для бюджетних установ, столична влада підключила минулої п’ятниці до опалення вищі навчальні заклади, технікуми та ліцеї, а також київські музеї. При цьому, дитячі садки, школи та лікарні столиці були підключені ще три тижні тому.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в коментарях журналістам, передає прес-служба КМДА.

«Сподіваюся, що найближчим часом столична влада матиме необхідні підстави для підключення приміщень адміністративних установ Києва до опалення», - зазначив Кличко.

Він також підкреслив, що питання ціни на газ для бюджетних установ досі не вирішене, що спричиняє різницю закупівельної вартості газу для теплопостачальних компаній та вартості, закладеної в тариф на теплову енергію для шкіл, лікарень, дитсадків та адміністративних закладів.

Мер висловив сподівання, що завтра на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), буде розглянуте це питання.

«Завтра буде засідання НКРЕ, на якому має бути ухвалене відповідне рішення, яке дасть нам необхідні підстави підключити опалення в установах бюджетної сфери не наражаючи столичний бюджет на колосальні збитки», – наголосив Віталій Кличко в понеділок , 6 листопада.

Як повідомлялося раніше,  23 жовтня 80% житлових будинків підключені до опалення, але досі невирішеним залишається питання подачі тепла у відомчі та адміністративні будинки.

Раніше заступник голови КМДА Петро Пантелеєв заявив, що розпочати опалювальний сезон у бюджетних установах можна після вирішення питання з дотаціями з бюджету.

Наразі невирішеним також залишається питання боргу держави по пільгах і субсидії. На 1 жовтня цей борг становить 300 мільйонів гривень.

 
Коментарі (0)