ГоловнаНовини ЖКГТранспортСтолична влада ощасливила містян «карткою киянина»

Столична влада ощасливила містян «карткою киянина»

В «картці киянина» буде зберігається інформація про пільги, які надаються її власнику.

У Києві з сьогоднішнього дня, 2 квітня 2012 року, пільговики почнуть отримувати «картку киянина». У першу чергу такі картки отримають члени багатодітних сімей, які мають право на безкоштовний проїзд в метро, повідомляє «Комерсант –України».

В «картці киянина» буде зберігається інформація про пільги, які надаються її власнику. Столична влада декларує, що власники карток матимуть право на знижку до 20% при купівлі медикаментів вітчизняного виробництва. Разом з тим представники фармацевтичного бізнесу не готові надавати такі знижки.

З сьогоднішнього дня отримати її безкоштовно можна буде в районних управліннях соціального захисту. Як повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, зараз виготовлено вже 60 тис. карток. Спочатку картку отримають члени багатодітних сімей, які мають право на безкоштовний проїзд у метрополітені. Потім - інші категорії пільговиків та соціальні працівники. «До кінця цього року ми плануємо, що картку отримають всі 690 тис. пільговиків, які мають право на доплати з міського бюджету», - уточнив Руслан Крамаренко.

Нагадаємо, що у 2011 році після того, як КМДА очолив Олександр Попов, київська влада повернулися до ідеї впровадження «картки киянина». 8 серпня 2011 громадськості була представлена її концепція. За допомогою картки планується вести облік пільгових категорій жителів столиці і контролювати порядок надання пільг.

 
Коментарі (0)