ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїСтолична влада заперечує підготовку до примусової евакуації

Столична влада заперечує підготовку до примусової евакуації

Директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук спростував інформацію, поширену в ЗМІ, про нібито підготовку Києва до обов’язкової евакуації

 

Директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук спростував інформацію, поширену в ЗМІ, про нібито підготовку Києва до обов’язкової евакуації. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Ткачук наголосив, що про евакуацію з Києва або з його окремих районів наразі взагалі не йдеться.

"Так, у кожному районі існують евакуаційні комісії, вони створені давно, на випадок абсолютно різних надзвичайних ситуацій — від повені, до аварій на об’єктах критичної інфраструктури", – сказав чиновник.

Він зазначив, що міська влада дійсно періодично проводить навчання, проговорює різні варіанти, серед яких і обов’язкова евакуація.

"Саме це я і мав на увазі, але, ЗМІ, на жаль, в погоні за хайпом, вирішили налякати мешканців Києва", – сказав Ткачук.

За його словами, система цивільного захисту міста працює в посиленому режимі і всі екстрені служби завжди мають бути готові відреагувати на будь-яку надзвичайну ситуацію.

Ткачук закликав журналістів не грати на руку ворогу і не створювати паніку на порожньому місці, а киян бути пильними та довіряти лише офіційній і перевіреній інформації.

Раніше ЗМІ поширили інформацію з посиланням на інтерв'ю Ткачука одному з видань, що столична влада розглядає варіанти примусової евакуації мешканців окремих районів.

 

 

 
Коментарі (0)