ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоСтоличне будівництво «стає на гальма»

Столичне будівництво «стає на гальма»

В період з січня по квітень цього року у Києві було проведено будівельних робіт на суму більше,ніж 3 млн грн Однак, порівнюючи з аналогічним періодом минулого року, індекс будівельної продукції знизився на 23,6%.

У Києві протягом січня-квітня 2015 року  було виконано будівельних робіт на загальну суму 3,136 млн грн . Індекс будівельної продукції, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, становить 76,4%. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

«За характером будівництва обсяги робіт розподілилися таким чином: роботи з нового будівництва, реконструкції та технічного переозброєння склали 96,2% від загального обсягу, решта – з капітального (1,7%) та поточного (2,1%) ремонтів», - йдеться у звіті Держстатистики.

Серед районів Києва, лідером з виконання будівельних робіт став Шевченківський район з показником 14,7% від загального обсягу. Найменше будували у Деснянському районі столиці – 1,5% виконаних будівельних робіт від загального обсягу.

Відтак, у столиці за 4 місяці було зведено, у відсотковому співвідношенні, житлових будівель 51,5% від загального обсягу, нежитлових – 27,8% та інженерних споруд – 20,7%.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Києві за січень-березень 2015 року було прийнято в експлуатацію понад 200 тисяч квадратних метрів загальної площі житла. Це 18,2% більше, ніж було прийнято за аналогічний період минулого року.

 
Коментарі (0)