ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСтоличне комунальне підприємство підозрюють у привласненні 5 млн грн

Столичне комунальне підприємство підозрюють у привласненні 5 млн грн

Столичні комунальники заплатили п'ять мільйонів гривень за неіснуюче розчищення струмка

 

Столичні комунальники заплатили п'ять мільйонів гривень за неіснуюче розчищення струмка

Співробітників столичного комунального підприємства «Плесо» підозрюють у привласненні і розтраті 5 млн гривень.

Як повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури, підприємство замовило і оплатило розчищення струмка Вершинка в Солом'янському районі Києва.

За даними слідства, роботи нібито проводилися весь грудень 2020 року і обійшлися бюджету столиці в 5 млн гривень. Це підтверджується документами.

Однак в березні 2021 року в ході огляду струмка Вершинка і прилеглої території, встановили відсутність виконання будь-яких робіт.

За даними системи ProZorro, тендер на капремонт гідротехнічних споруд і розчищення канави вздовж вулиць Ушинського та Уманської (струмка Вершинка) виграло київське ТОВ «Будівельна група Укрлюкс».

Слідство також зафіксувало відсутність підрядної організації за місцем реєстрації, що може свідчити про фіктивної операції з комунальниками.

Фігурантам готуються повідомити про підозру. Заснував КП «Плесо» Київська міськрада, його директором на даний момент є В'ячеслав Савицький (призначений у квітні 2021 року).

На момент укладення договору на розчищення директором був Віталій Боярчук, який до призначення очолював КП «Лісопаркове господарство« Конча-Заспа ».

 

 

 
Коментарі (0)