ГоловнаВибір редакціїФінансування ЖКГСтоличний бюджет збагатився за рахунок комунальної власності

Столичний бюджет збагатився за рахунок комунальної власності

Протягом першого півріччя 2012 року бюджет Києва отримав 186,8 млн грн надходжень від утримання та продажу комунального майна.

Протягом першого півріччя 2012 року бюджет Києва отримав 186,8 млн грн надходжень від утримання та продажу комунального майна. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Пузанов.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМДА.

Отримані від приватизації кошти становлять 67,5% від усіх надходжень від комунальної власності або 126 млн грн. Це у 8,9 раза більше, ніж принесло відчуження комунального майна у першому півріччі 2011 року.

«Територіальна громада міста є найбільшим володарем нерухомості у Києві. На жаль, протягом тривалого часу столиця не була ефективним власником, тому управління цим майном відбувалося не найкращим чином. Проте зараз місту вдалось підвищити ефективність використання своєї комунальної власності. Завдяки цьому ми не тільки збільшили суми надходжень від приватизації, але й підвищили дохід від управління майном – від участі громади у статутних фондах господарських товариств та від діяльності комунальних підприємств», – пояснив Олександр Пузанов.

Сума отриманих дивідендів на акції та частки, що належать громаді у господарських товариствах, склала 3,1 млн грн. Це перевищує показник першого півріччя 2011 року у 3,1 раза.

У той же час надходження від діяльності господарських організацій та підприємств, що належать до комунальної власності, склали 16,3 млн грн. Цей показник на 18% перевищує цифру, яка була запланована на перше півріччя 2012 року.

Плата за оренду цілісних майнових комплексів та іншого майна, що належить місту, склала 41,4 млн грн.

Протягом 2012 року місто планує отримати від продажу та управління комунальним майном 596,6 млн грн. З них 400 млн грн планується залучити від продажу майна, а 140 млн грн – від оренди. Ще на 56,6 млн грн бюджет мають поповнити дивіденди та надходження від діяльності господарських організацій, що належать до комунальної власності.

 
Коментарі (0)