ГоловнаНовини ЖКГТранспортСтоличний Дарницький вокзал передадуть в управління приватній компанії

Столичний Дарницький вокзал передадуть в управління приватній компанії

"Укрзалізниця" планує передати в концесію залізничний вокзал на станції Дарниця в Києві

"Укрзалізниця" планує передати в концесію залізничний вокзал на станції Дарниця в Києві. Про це 14 листопада сказав глава правління компанії Євген Кравцов, повідомила її прес-служба.

"До прийняття закону" Про концесії ", на жаль, механізмів для розвитку цього об'єкта не було. Тепер ми маємо дієвий інструмент і перспективу для залучення інвесторів", - заявив Кравцов.

За його словами, завдяки залученню приватного капіталу планується добудувати цей об'єкт і зробити з нього сучасний вокзал з торгово-розважальними площами на лівому березі Києва.

Перша черга будівництва пасажирського вокзального комплексу на станції Дарниця в Києві була завершена в січні 2007 року. Незавершеним залишається будівництво головної будівлі вокзалу з центральним тунелем (побудований залізобетонний каркас на сім поверхів, тунель без оздоблення та інженерних мереж), відкритої автостоянки з підземним паркінгом, головного перону і зовнішніх мереж водопостачання та водовідведення.

Верховна Рада прийняла закон про концесії 3 жовтня. Згідно з документом, терміном "концесія" визначається форма державно-приватного партнерства (ДПП), яка полягає в наданні прав на створення та / або будівництво (ремонт / технічне переоснащення та інше), і / або управління об'єктом концесії, та / або надання послуг.

 

 
Коментарі (0)