ГоловнаНовини ЖКГТранспортСтоличний громадський транспорт тільки в січні збільшив борг за електрику в 6 разів

Столичний громадський транспорт тільки в січні збільшив борг за електрику в 6 разів

Комунальне підприємство «Київпастранс», яке забезпечує роботу столичного автомобільного та електротранспорту, продовжує накопичувати борги перед ПАТ «Київенерго» за спожиту електричну енергію
Комунальне підприємство «Київпастранс», яке забезпечує роботу столичного автомобільного та електротранспорту, продовжує накопичувати борги перед ПАТ «Київенерго» за спожиту електричну енергію. Розпочавши рік із заборгованістю на рівні 5,8 млн грн, станом на 31 січня, за оперативними даними, транспортники довели суму боргу до 37 млн грн, тобто збільшили його більш ніж у 6 разів, передає прес-служба «Київенерго».
 
Зазначимо, що 2016 рік комунальне підприємство почало із боргом на рівні 26,2 млн грн. Через недотримання платіжної дисципліни Київенерго неодноразово зверталось до керівництва «Київпастрансу» та міської влади щодо вирішення питання розрахунків та своєчасної сплати спожитої електроенергії. Пропозиції щодо шляхів врегулювання цієї ситуації Київенерго спрямовувало і до Ради Оптового ринку електроенергії, Держінспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної та теплової енергії в м. Києві та профільним міністерствам. Однак станом на 1 грудня минулого року сума заборгованості сягнула майже 47,9 млн грн, й лише у грудні підприємство сплатило 42,2 млн грн боргів.
 

Брак коштів через борги споживачів для енергокомпанії – це прямий ризик накопичення дзеркальних боргів перед державою та обмеження виконання зобов'язань перед споживачами. Наразі єдиним передбаченим законодавством важелем впливу електропостачальної компанії на боржників є припинення надання послуг до погашення заборгованості та оплати поточного споживання. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
09 Лютого 2017 p. 21:10
Проїзд у маршрутках та продукти харчування здорожчали відразу після урядових повідомлень про подвійне знецінення гривні (підвищення мінімальної зарплати у 2 рази).