ГоловнаНовини ЖКГТранспортСтоличний громадський транспорт заборгував за електрику майже 50 млн грн

Столичний громадський транспорт заборгував за електрику майже 50 млн грн

КП «Київпастранс» продовжує накопичувати борги за спожиту електричну енергію. З початку 2016р. комунальне підприємство, яке забезпечує роботу столичного міського автомобільного та електротранспорту, збільшило заборгованість до 48 млн грн
КП «Київпастранс» продовжує накопичувати борги за спожиту електричну енергію. З початку 2016р. комунальне підприємство, яке забезпечує роботу столичного міського автомобільного та електротранспорту, збільшило заборгованість до 48 млн грн станом на 1 грудня, повідомляє прес-служба "Київенерго".
 
КОмпанія зверталась до «Київпастрансу» та міської влади з проханням розглянути та вирішити питання зростання боргу транспортного комунального підприємства, а також своєчасної оплати спожитої електроенергії. Пропозиції щодо шляхів врегулювання цієї ситуації направляли й до Ради Оптового ринку електроенергії, Держінспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної та теплової енергії в м. Києві та профільним міністерствам. 
 
На сьогодні єдиним передбаченим законодавством важелем впливу електропостачальної компанії на боржників є припинення надання послуг до погашення заборгованості та оплати поточного споживання. Попри розуміння значення безперебійної роботи громадського транспорту столиці, КИївенерго стверджує, що не може допустити ризиків у тому, що стосується стабільного електропостачання всього міста.
 

Нагадаємо, весь обсяг електроенергії, яку виробляють українські енергокомпанії, спочатку надходить до ДП «Енергоринок». Потім електропостачальні компанії закуповують у державного оператора обсяги електроенергії, необхідні для потреб у своїй зоні відповідальності. Брак коштів через борги споживачів для енергокомпанії – це прямий ризик накопичення дзеркальних боргів перед державою та обмеження виконання зобов'язань перед споживачами. 

 
Коментарі (0)