ГоловнаНовини ЖКГТранспортСтоличний транспорт ігнорує окремих пасажирів

Столичний транспорт ігнорує окремих пасажирів

Столичний комунальний транспорт не передбачає комфорт для всіх пасажирів. 90% трамваїв у Києві недоступні для інвалідів.

У Києві лише 10% трамваїв облаштовані для людей з особливими потребами, зокрема, осіб, які пересуваються на інвалідних візках. Про це заявив голова КП «Київпастранс» Микола Ламбуцький, повідомляє УНН.

Так, за словами чиновника, автобусів, які щоденно виїжджають на маршрут у столиці більше 400 і всі з них мають низький рівень підлоги. З них більше половини, а саме 295 одиниць, обладнані відкидними пандусами.

Втім, гірша ситуація наразі з тролейбусами, оскільки рухомий парк обновили тільки на 80%. Низький рівень підлоги мають 384 тролейбуси з 400, з них автоматичну функцію нахилу кузова мають 122 тролейбуса.

«З трамваями ситуація набагато гірша. Тільки 10% рухомого складу пристосовані для інвалідів на візках. Тут проблема не у тому, що хтось не встиг та не відреагував, а проблема в тому, що середній вік трамвайного парку становить 30 років»,- повідомив Микола Ламбуцький.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, транспортний комплекс на лівому березі перебуває в незадовільному стані, проте має чудову перспективу розвитку. Після реконструкції та модернізації колійного господарства на лівому березі буде створений трамвайний коридор, який з’єднає три гілки метро: Сирецько-Печерську, Святошинсько-Броварську та майбутню Подільську-Вигурівську.

 
Коментарі (0)