ГоловнаНовини ЖКГТранспортСтоличній підземці бракує інвесторів

Столичній підземці бракує інвесторів

Столична влада оголошує повторний конкурс для компаній, які бажають побудувати мережу Wi-Fi у київській підземці. Раніше проект виявився непопулярним серед інвесторів.

Київська міська державна адміністрація планує в найближчі півтора місяця провести новий конкурс по залученню інвесторів до будівництва мережі Wi-Fi у столичному метрополітені. Про це повідомила прес-секретар заступника голови КМДА Олеся Остафієва, пише economics.unian.net.

Зокрема, повідомляється, що оголошений раніше столичною владою конкурс по створенню мережі Wi-Fi на станціях київського метро, який був запланований на 31 жовтня, не відбувся через відсутність інтересу з боку інвесторів.

«На участь була подана одна заявка, але компанія відкликала до початку конкурсу. Дві компанії направили листи з проханням надати уточнення щодо створення мережі Wi-Fi не тільки на станціях, але і в тунелях метрополітену, оскільки цей пункт не був прописаний в документації», - повідомила пані Остафієва.

Так, заступник голови КМДА Руслан Крамаренко вніс пропозицію визнати зазначений інвестконкурс недійсним і провести новий конкурс, що передбачає доступ до мережі Wi-Fi в рухомому складі метро.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна»
, послуга Wi-Fi у столичному метро буде платною.

«У різний час були різні думки з приводу того, як впровадити Інтернет або Wi-Fi у метрополітені, буде це платна чи безкоштовна послуга тощо. Звичайно, на це впливає, з'явиться інвестор. Сьогодні зрозуміло, що ця послуга повинна бути, найімовірніше, платною, або вона повинна входити в систему доступу до Інтернету мобільного оператора, який  впровадив послугу», - заявляв раніше заступник голови столичної міськдержадміністрації Михайло Костюк.

Нагадаємо, проїзд у столичній підземці повинен подорожчати і він буде коштувати більше трьох гривень за одну поїздку, але менше п'яти гривень. На сьогодні в департаменті економіки мінімальна собівартість проїзду наближається до 3,30 грн.

 
Коментарі (0)