ГоловнаНовини ЖКГТранспортCтанцію метро «Теремки» готують до відкриття

Cтанцію метро «Теремки» готують до відкриття

Наразі на станції «Теремки» ведуться оздоблювальні роботи. А після її відкриття пасажирам більше не доведеться робити пересадки на станції «Васильківській».

Нову станцію метро «Теремки» відкриють до Дня Незалежності 24 серпня. Вона буде оформлена мозаїкою та облаштована ліфтом, а пасажирам більше не доведеться робити пересадки на станції «Васильківській», пишуть «Вести».

Зі станції вестимуть чотири виходи. Два – біля ТРЦ «Магеллан» і два – на парному боці проспекту Глушкова (до них треба йти через підземний перехід). Для людей з обмеженими фізичними можливостями передбачено ліфт, який опустить у вестибюль, а також підйомник на сходинках.

Наразі робітники займаються оформленням станції. Під ногами – блискучий граніт, а нагорі різнобарвна мозаїка. На платформі зроблять кругові лавочки та торшерні лампи з розсікачами світла, які повинні підкреслити красу зводу.

Станція буде мілкого залягання, однак тунель робили не так, як, наприклад, метро на Московській площі (розкопували поверхню), а пройшли під землею. Начальник ділянки Анатолій Штандарін обіцяє, що поїзд буде під'їжджати до станції відчутно тихіше, ніж на інших лініях – тут застосували польську технологію поглинання шуму, яку вперше використали в тунелі від станції «Васильківської».

Зараз, щоб доїхати до кінцевої станції «Іподром», потрібно вийти на «Васильківській» і пересісти у інший потяг. Тепер на «Теремках» зроблять разворотний глухий кут і кишеню, яка відіграватиме роль міні-депо. Вхід на станцію буде поруч з ТРЦ, великим житловим масивом, зупинками приміських маршруток. Тобто, повезе в першу чергу жителям вулиць Глушкова і Теремківської – станція буде в декількох хвилинах ходьби від їх під'їздів. У свою чергу, ріелтори прогнозують зростання цін на нерухомість у цьому районі.

«Раніше район був цікавий лише тим, хто тут працював. Як тільки запускали нову станцію «Деміївську», продажі пожвавлювалися, а ціни піднімалися. Наприклад, біля іподрому в будинку по вулиці Касіяна, 2/1 трикімнатна квартира без ремонту коштувала 160 тисяч доларів. Після запуску станції «Іподром» її вже продали за 180 тисяч. І тут ціни зростуть на 10-15%», - вважає ріелтор Тамара Чала.

До слова, «Теремки» стануть 52-ю станцією київського метро, не рахуючи заморожених станцій «Львівська брама» і «Теличка».

 
Коментарі (0)