ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняСтоличну водопровідну насосну станцію «Жовтнева» реконструйовано

Столичну водопровідну насосну станцію «Жовтнева» реконструйовано

Протягом серпня-листопада 2017-го року було проведено модернізацію обладнання насосної станції «Жовтнева» з впровадженням сучасних енергоефективних технологій та рішень
У грудні 2017 року водопровідна насосна станція «Жовтнева» запущена в експлуатацію після реконструкції, повідомляє прес-служба ПрАТ «Київводоканал».
 
Протягом серпня-листопада 2017-го року було проведено модернізацію обладнання насосної станції «Жовтнева» з впровадженням сучасних енергоефективних технологій та рішень, що включала в себе:
 
- заміну двох насосних агрегатів на нові сучасні та економічні,
 
- заміну енергетичного обладнання та мереж електропостачання з переведенням на загальноприйняту напругу 0,4 кВ,
 
- впровадження частотного приводу на насосних агрегатах,
 
- проведення ремонтних робіт у приміщенні насосної станції та часткове перекладання водопровідних мереж.
 
Проведення реконструкції станції «Жовтнева» дозволить підвищити надійність водопостачання населення та установ, стабілізувати тиск у водопровідних мережах, зменшити аварійність мереж і обладнання та підвищити економічність та ефективність роботи станції.
 
Насосне обладнання станції «Жовтнева» було вкрай застарілим, оскільки виготовлені в 40-50-ті роки минулого століття насосні агрегати не відповідали сучасним вимогам економічності, а також мали високий рівень фізичного зносу. Крім цього, на станції використовувалось енергетичне обладнання, розраховане на напругу 3 кВ, яке в сучасних умовах не використовується і серійно не виготовляється.
 
Довідка: Артезіанська водопровідна насосна станція «Жовтнева» була побудована та введена в експлуатацію у 1904-му році. Вона призначена для постачання питної води в район Батиєвої гори у Києві (зона водопостачання – Повітрофлотський проспект, вулиці Липківського, Лукашевича, Островського та суміжні вулиці).
 

Насосне обладнання станції «Жовтнева» складається з чотирьох насосних агрегатів. Також до складу станції входять два резервуари чистої води  об'ємом 600 м3 і 650 м3. 

 
Коментарі (0)