ГоловнаВибір редакціїТеплоенергетикаСтолиця скорочує заборгованість за теплову енергію

Столиця скорочує заборгованість за теплову енергію

Столиця поступово розраховується з боргами за теплову енергію, це дає змогу «Київенерго» гасити заборгованість перед «Нафтогазом», однак загальна сума боргу все ж залишається значною.

ПАТ «Київенерго» перерахувало НАК «Нафтогаз України» 766 млн грн в розрахунок за природний газ. Таким чином заборгованість компанії станом на 8 липня ц.р. знизилася до 1,8 млрд грн, - зауважують у прес-службі компанії.

Згідно з повідомленням, кошти надійшли на рахунок «Київенерго» від Київської міської державної адміністрації, яка в свою чергу отримала їх у вигляді субвенції з державного бюджету для погашення різниці в тарифах на теплову енергію, яка постачається населенню.

З урахуванням отриманої компенсації обсяг нарахованої, але невідшкодованої різниці в тарифах на теплову енергію для потреб населення перед компанією станом на 1 липня 2014 року становить 391 млн грн.

При цьому загальна сума заборгованості за теплову енергію перед «Київенерго»  станом на 8 липня ц.р. становить 2,17 млрд грн. В тому числі заборгованість споживачів за теплову енергію складає 1,8 млрд грн.

Зокрема борг за теплову енергію житлово-експлуатаційних організацій столиці становить 1,03 млрд грн. Заборгованість відомчих установ та організацій, які фінансуються з державного бюджету та з бюджету міста Києва, становить 772,1 млн грн. В тому числі заборгованість установ, які фінансуються з державного бюджету, становить 31,4 млн грн, а установ, які фінансуються з міського бюджету — 740,7 млн грн.

Нагадаємо, в лютому ц.р. «Київенерго»  отримало з бюджету компенсацію різниці в тарифах за теплову енергію за листопад-грудень 2012 року та січень-жовтень 2013 року в сумі 1,6 млрд грн та перерахувала ці кошти в рахунок заборгованості за газ для виробництва теплової енергії перед НАК «Нафтогаз України».

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)